Systemboloaget

systemboloaget

Systembolaget Aktiebolag (vardagligt även kallat Systemet eller Bolaget) är ett statligt företag som har lagstadgat monopol i Sverige på detaljhandel med spritdrycker, vin och öl som har en alkoholhalt överstigande 3,5 volymprocent. Systembolaget säljer även alkoholfria drycker med en alkoholhalt under 0,5 volymprocent. LEDARE. Bara det senaste decenniet har svenskens alkoholkonsumtion sjunkit med 8 procent. Inte minst skolungdomar dricker mindre. Det beror inte på alkoholpolitiken. Avgörande är att våra kulturella mönster förändras. Vi blir mer hälsomedvetna, till exempel. Alkoholpolitiken har tvärtom liberaliserats. Sverige har sällan varit Landet Lagom när det gäller alkohol. Länge drack vi sprit och vi drack riktigt mycket. I dag dricker vi inte på samma sätt. Häng med på en tidsresa om svenskarna, alkoholen och Systembolaget.

Systemboloaget - Hyllan Uppsala

Find Yello - St. Ju närmare rätt ålder du kommer — desto fler poäng. Systembolaget säljer och lämnar inte ut alkoholdrycker till den som inte har fyllt 20 år, till den som är märkbart påverkad av berusningsmedel eller om det föreligger en misstänkt langningssituation. I dag är punschdrickandet kanske mest utbrett på studentnationer. Här hittar du din närmsta butik med dryckesprovningar. systemboloaget

Systemboloaget - Lakoffs

Sveriges alkoholhistoria § Systembolaget och EU. Under talet, när kortkort var populärt, sydde några modemedvetna medarbetare upp sina rockar. Något gick fel {{data. Med din hjälp kan vi bli ännu bättre! Hela vägen upp på EU-nivå till och med. Berätta gärna för oss genom tyck till-funktionen under Kundtjänst. Här hittar du din närmsta butik med dryckesprovningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *